Blog

Sülük Tedavisi Hangi Hastalığa ve Rahatsızlığa İyi Gelir

04.03.2016 21:39

 

Bir çok insan sülükleri tiksindirici bulur. Isırılma korkusu içgüdüsel bir harekettir. Ancak sülük tedavisi Peygamber Efendimiz tarafından da sıklıkla uygulanmış ve uygulanması tavsiye edilmiş bir tedavi yoludur. sülüklerin tıpta kullanım alanları çok merak edilen bir konudur. Ancak günlük hayatta sülüğün zararları sanki faydalarından daha fazlaymış gibi algılanmaktadır. Bu yazıyı okuduktan sonra sülüğün tıpta kullanım alanları yanında sülük tedavisinin zararları nın ne kadar az olduğunu görecek ve sizler de bir an önce sülüğün faydalarından faydalanmak isteyecektir. sülüklerin tıp alanındaki faydaları hakkında bilgiler bulabilirsiniz

Sülük tedavisi nedir : Sülük tedavisi sırasında 10-15 ml (diğer ifadeyle gram) kan kaybı olmaktadır. Sülükler vücutlarının 4-5 katı ağırlığı kadar kan tüketebilirler. Genellikle sülük tedavisinde 10 adetten fazla sülük kullanılmaz ve vücuttan çıkan kan miktarı 150 gram kadardır. Bu miktar, kan bağışı sırasında verilen kanın yarısı kadardır.Sülük tedavisi korkutucu gibi gelse de aslında görüntüsü haricinde hiç bir kötü yanı yoktur. Sinek ısırığı kadar ağrı yapar. Sülüğün ağzında bulunan bir takım kimyasal enzimler, ağrı giderici ve kanın pıhtılaşmasını önleyici vazife görürler.

Sülük tedavisinin faydaları nelerdir : Sülük tedavisinin en önemli faydası, kirli kanı emerek vücudu toksinlerden arındırması ve kan dolaşımını teşvik ederek hızlandırmasıdır. Sülüğün ağzında bulunan pıhtılamayı önleyici enzimler kanın sürekli devir daim yapmasına yardımcı olur.

Sülük tedavisi hangi hastalıklara iyi gelir : Sülüğün tıpta kullanım alanları oldukça çeşitlidir. Sülükle tedavi edilen rahatsızlıklar genelde kan hastalıklarıdır. Sülük tedavisi kan dolaşımını artırdığı ve detoks vazifesi gördüğü için kan dolaşımı rahatsızlıkları için ideal bir tedavi yoludur. Sülük tedavisi varis rahatsızlığı için sıkıkla kullanılır. Ancak sülük tedavisinin faydalı olduğu tek rahatsızlık ayaklarda görülen varisler değildir.
Sülük tedavisinin faydaları ve yararları olduğu diğer hastalıklar : Thromboz, kramp damar krampları, basur hemoroid rahtsızlığı, kalp enfarktüsü, darbe sonucu kan birikmesi, Romatizma hastalıkları, damar sertleşmesi ve tıkanması, diş eti hastalıkları, diş çürümesi, kas ağrıları ya da kas yaralanması

sülük tedavisi önemli belen tel 05375727764

DR BELEN DİYORKİ

01.03.2016 21:31

Bel fıtığı, en yaygın çalışılan hastalık grubudur. Yapılan araştırmaya göre manuel terapi gören hastalar, özellikle ağrıdan çok daha hızlı bir şekilde kurtulmuşlardır. Günlük yaşam aktivitelerini çok daha rahat ve hızlı bir şekilde yerine getirmeye başlamışlardır.

Patlamış bel fıtığı olan kişilerde bile manuel terapi uygulanmıştır. Bazı hastaların fıtığı tamamen ortadan kaybolmuştur.

Dünyada şu anda manuel terapi ile ilgili çok fazla uygulama vardır. Öncelikli olarak omurgadaki mekanik yüklenmeleri ortadan kaldırmak gerekir. Çünkü omurga havada asılı durmaktadır. Omurgayı düzgün bir pozisyona getirmezsek eğer, binen yükler çok ağır olduğu için kişinin ağrıları ortadan kalkmaz. Önce mekanik düzeltme yapılır. Dönen omurlar varsa eski yerine getirilir. Çok fazla sıkışma varsa omurların arası açılır. Yumuşak doku çalışması yapılır, kaslar gevşetilir. Kasta yaralanma varsa, bu yaralanmaların kendilerini yenilemeleri sağlanır. Onun haricinde deri ve deri altı dokusu da gevşetilir. Sinire binen bir yük varsa mümkün olduğunca sinirin üzerinden yük kaldırılmaya çalışılır. Geri kalan kısımlarda kişinin şikayetlerine göre değerlendirme yapılır. manuel terapist belen tel 05375727764

 

Manuel Terapinin Diğer Yöntemlere Göre Avantajları Nelerdir?

29.02.2016 00:27
Manuel Terapinin Diğer Yöntemlere Göre Avantajları Nelerdir?
 

Manuel Terapinin Diğer Yöntemlere Göre Avantajları Nelerdir?

Öncelikli olarak Manuel Terapi hasta ile birebir görüşme yapılarak uygulanan bir tedavidir. Hastayla sürekli temas halinde olmak hastaya öncelikli olarak güven verir. İkinci etki, dokunmanın etkisidir. Dokunmanın zaten yatıştırıcı ve gevşetici bir etkisi vardır. Dolayısıyla hasta ile birebir iletişim halinde olmak hastanın gevşemesine sebep olur. Bir diğer avantajıda hızlı sonuç vermesidir. 1 seanstan ortalama 10 seansa kadar tedavi süreçleri değişir.

 

Akut vakalarda problem yeni oluşmusa tek seansta bile çözümleme yapılabilir. Kronik vakalarda ise 8 - 10 seans arasında, örneğin bel fıtığı hastalarında bu problemden kurtulabilirsiniz. Tedaviye hızlı cevap vermesi bir başka avantajıdır. Süre çok uzun değildir. Klasik tedavilerden 2 saat - 3 saat süren tedaviler manuel terapide 20 - 30 dakika arasında sonuçlanır. Çok daha kısa sürede sonuç vermesi hastanın zamanını yönetmesi açısından avantajlıdır. Fizik tedavide kullanılan cihazları kullanmadan uygulanan bir tedavi olduğu için de önemli bir avantaja sahiptir. 

Neden manuel terapiye ihtiyacımız var?

29.02.2016 00:20

Birçoğumuz Ağrısız ve özgür bir şekilde hareket edebiliyoruz. Ancak hastalık, yaralanma veya sistemik bir problem yüzünden hareketinizin kısıtlandığını ve ağrılarınızın olduğunu düşünün. Herkes tarafından yapılan ilk iş bir ağrı kesici alarak ya da istirahat ederek ağrının geçmesini beklemektir. Birkaç gün, hafta, ay? Ne kadar süreceği belli olmayan bu ağrıyı çekmeye başlıyorsunuz. Ancak hepimizin yapması gereken işleri ve yerine getirmesi gereken sorumlulukları var: İşe gitmek, çocuklara bakmak, alışveriş yapmak, okula gitmek, ev işleri yapmak…

 

Ağrıyla yaşamak zorunda değilsiniz

Her zaman olduğu gibi işlerinizi aksatmamak adına kendinizden fedakârlık yapıyorsunuz ve sürekli devam eden bir ağrı içinde hayatınızı sürdürmeye başlıyorsunuz.

Peki, size aslında bütün bu ağrıların bir sebebinin ve aynı zamanda bir çözümünün olduğunu söylersek? Fizyoterapistler ve manuel terapi size bu konuda yardımcı olabilir.

Özel bir tedavi

“Fizyoterapistler; günlük yaşantınızı etkileyen problemlerin rehabilite edilmesini sağlayan, ağrısız hareket konusunda uzman bir sağlık personelidir. Fizyoterapistler için en önemli konu: hareketin ağrısız ve kaliteli bir şekilde yapılabilmesidir.

Manuel terapi ise fizik tedavi içerisinde fizyoterapistler tarafından yapılan özel bir tedavi tekniğidir. Fizyoterapistler kişiye özel değerlendirme ve tedavi programı planlayarak, kişinin maksimum fonksiyon kazanmasını sağlar. Her yaştan ve hemen her hastalıktan bütün gruplarda, hareketi kazanmak, düzenlemek ve korumak için çalışır.

Hareketsiz yaşam veya hareketin çeşitli nedenlerle kısıtlanması vücuttaki dengeyi bozar. Yapılan araştırmalar hareket kaybının ortopedik yaralanmalardan, obeziteye kadar birçok probleme yol açabileceğini ortaya koymuştur.

Manuel terapi uygulamalarında amaç, hareketi sağlamak, ağrıyı azaltmak, fonksiyonu restore etmek ve engelin önüne geçmektir. Kişiye özel planlanan programlarla hastanın ihtiyacına göre kas, eklem, yumuşak doku üzerine uygulamalar yapılır.

Bel fıtığı olmadan gelin

Birçok kişi manuel terapiye ciddi yaralanmalar sonucu gitmeye karar verir. Ancak çok sayıda çalışma bel ağrısından, fıtıklara, menisküs yırtıklarından osteoartrite kadar oldukça geniş yelpazedeki hastalıklarda manuel terapinin ilaç, cerrahi gibi tedavilere göre daha etkili, daha ucuz ve en önemlisi hastalığın ilerlemesinde önleyici bir tedavi olduğunu belirtmişlerdir.

Hastalığın ve belirtilerin ortaya çıkmasını beklemek problemin daha ağırlaşmasına, vücuda yerleşmesine neden olur. Problem ne kadar kronik olursa tedavi süreci de o kadar karmaşık olur.

Hayat boyu sağlık

Manuel terapi kişinin ihtiyaçlarına göre planlanır, düzenlenir veya değiştirilir. Taburculuk sonrasında belirli zaman aralıklarında yapılan kontroller problemlerin önceden tespit edilmesini sağlar. Yurt dışında kişiler manuel terapi almayı rutin haline getirmiştir. Böylece erken teşhis ile hastalıklar oluşmadan çok önce engellenir, kişinin günlük yaşamı veya yaşam kalitesi etkilenmez. Kişinin optimum sağlığı ve hareketliliği yaşam boyu korunmuş olur.”

Manuel Terapi Nasıl Yapılır?

29.02.2016 00:18
Manuel Terapi Nasıl Yapılır?
 

Manuel Terapi Nasıl Yapılır?

Manuel Terapinin birçok uygulanma şekli vardır. Öncelikle hastanın detaylı olarak değerlendirilmesi gerekir. Değerlendirme sonucunda oluşan birçok prosedür bozukluğu, eklemde problem, mekanik ağrılar, kasda zorlanmaya bağlı bazı problemler olabilir gibi çok yaygın şeyler bulunabilir. Bulunan semptomlar, problemler üzerinden ritmik hareketlerle tedavi yapılır. Kasda bir problem varsa daha soft, gevşek hareketlerle gevşeme teknikleri uygulanabilir.

 

Solunum egzersizleri ile beraber yine gevşeme hareketleri yapılabilir. Eklemleri normal yerine getirmek için bazı manipülasyon teknikleri uygulanabilir. Yani çok yaygın bir alanı vardır. Kişiye özel yazılan bir protokoldür. Dolayısıyla hasta olmadan ve değerlendirilmeden bu yada şu yapılır gibi birşey söylemek sözkonusu değildir. Tamamen kişiye özeldir. Hatta günden güne bile uygulanan teknikler değişir. Çünkü hasta geliştikçe problemlerin yerleri değişebilir. Daha farklı yerlerde problemler tespit edilebilir. Sonuç olarak kişi ile diyalog kurularak ve değerlendirme yapılarak teknikler uygulanır.

Manuel Terapi Nedir?

26.02.2016 21:22
Manuel Terapi Nedir?
 

Manuel Terapi Nedir?

Manuel terapi, isminden de anlaşılacağı gibi elle yapılan tedavi anlamına gelir. İçerisinde birçok teknik içerir. Manuel terapi tek birşey değildir. Birçok teknikten size uygun görülen, hastaya uygun görülen teknikleri biraraya getirerek uygulanan genel bir tedavi protokolüne verilen isimdir. Tamamen elle yapılır. Hiçbir şekilde cihaz kullanılmaz.

 

Manuel terapi tamamen kişinin yeteneklerine bağlı bir tekniktir. Çünkü elinizin altında ne olduğunu hissetmeniz çok elzemdir. Hiçbir cihaz kullanmadığımız için dokunduğumuz bölgedeki problemi yada normal dokuyu çok net birşekilde ayırmamız önemlidir.